Az Ibránytej Kft. – nél az egészséges táplálkozás jegyében teltek a tavaszi hónapok. A rendezvények alkalmával becsatlakozott munkavállalóktól, és olvasóinktól rengeteg saját receptet kaptunk, amelyből most közzéteszünk néhányat receptajánlóként.
Készítse el receptjeinket a munkatársaink ajánlásával!
Rántott burgonya:
A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es darabokra szeleteljük, megmossuk és leszárítjuk. Ételízesítővel és a borssal befűszerezzük, és állni hagyjuk 1 órát, hogy a fűszer jól átjárja. Ezután bepanírozzuk a burgonyaszeleteket, és forró olajban aranybarnára sütjük. Húsok mellé köretnek vagy zöldségek mellé ajánlom!
Töltött burgonya:
hozzávalók:
6 közepes burgonya
5 dkg vaj
1,5 dl tejföl
15 dkg sajt (trappista, füstölt) --tetejére
petrezselyem
1 nagyobb fej lilahagyma
só
bors
A burgonyákat alaposan megsikáljuk.
Feltesszük egészben héjastól sós vízbe főni. Kihűlés után kettévágjuk, közepét kikaparjuk egy tálba.
A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk, a petrezselymet szintén.
A burgonyát összetörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
Ha a mennyiség megkívánja, tehetünk bele több vajat vagy tejfölt.Tetejüket alaposan megszórjuk sajttal.
Kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, ropogósra sütjük.
kép forrása: yasmine-bazarja.blogspot.com
Lecsó tojással:
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
A megtisztított paprikát, miután a csumáját eltávolítottuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk.
Először a paprikát tesszük a serpenyőbe néha megkeverve pároljuk. Amikor már majdnem megpuhultak a paprikacsíkok, hozzáadjuk a paradicsomot is. Sóval és borssal ízesítjük.
Végül a felvert tojásokat ráöntjük a lecsóra és kevergetve pár perc alatt készre sütjük.
Kedvenc céklából készült ételeink:
Feleségem cékla salátája:
A céklákat meghámozzuk, megmossuk, és kockákra, szeletekre vágjuk.
Fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. A sóval, cukorral, köménymaggal ízesítjük és megfőzzük. A tűzről levéve rögtön belekeverjük a balzsamecetet, és ebben a lében hagyjuk kihűlni. Ha üvegbe tesszük, ugyancsak ezt a levet öntjük rá.
kép forrása: iny-csiklandozo.blogspot.com
Borscs – leves az egészség jegyében
4 dkg vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg cékla
0.5 db zeller
3 db paradicsom
1 csipet cukor
só
1.5 liter húsalaplé
40 dkg burgonya
40 dkg káposzta
50 dkg főtt marhahús
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
2 dl tejföl
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és lassú tűzön 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott céklát, az apróra vágott zellert, a meghámozott, kimagozott és apróra vágott paradicsom felét, a cukrot és egy csipet sót, felöntjük 2 dl alaplével, majd fedő alatt közepes lángon fél órán át főzzük.
Ezalatt a cikkekre vágott krumplit és a legyalult káposztát a maradék alaplében puhára főzzük, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl.
Hozzáadjuk a maradék paradicsomot, a felkockázott marhahúst és a céklás keveréket, és 10 percig forraljuk.
Hozzákeverjük az ecetet, ízlés szerint sózzuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, és a tetejére tejfölt kanalazunk.
Kedvenc zöldséges ételeink legyen Ön, és családja kedvence is!
Küldje el Ön is nekünk, akár fotóval együtt is szívesen várjuk ajánlását!